Catechese

Catechese heeft te maken met het leren van geloofszaken. Dat is het werk van catecheten, van leraren, een belangrijke taak voor de parochie. Daar gaat het meestal wel om catechese aan kinderen.

Enkele belangrijke momenten in de catechese aan kinderen is de voorbereiding op de Eerste Communie en de voorbereiding op het Vormsel. U vindt hier voor beide gelegenheden een project dat in het verleden gebruikt is.

Een belangrijke vorm is ook de tussentijdse catechese, dus tussen Eerste Communie en Vormsel. In Overloon gebeurde dat in de Stap-voor-stap groepen. De Boomhutverhalen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Verder vindt u hier de Bas en Boris verhalen, voor elke zondag een verhaal dat min of meer aansluit bij het evangelie van die zondag.

Als een soort toetje vindt u hier ook een woordenlijst van termen die  in kerkelijk verband een rol spelen.